Робіть 4 порції:

  • 300 г тигрових креветок
  • 100 г восьминога
  • 100 г кальмарів
  • 200 г червоного перцю
  • кілька листів пак чой
  • 200 г моркви
  • 1 зелена цибуля
  • 4 гриби шітаке
  • 20 г кореня імбиру
  • 2 чайні ложки гострого соусу шрірача чилі
  • 60 мл рисового оцту
  • 40 мл соєвого соусу
  • 30 мл соку лайма
  • сіль
  • цукор
  • масло для смаження

ЧАС: 60 ХВИЛИН

Спосіб приготування:

  1. Морепродукти промити в холодній проточній воді, кальмарів нарізати кільцями, креветки почистити від панцира (не викидати), а восьминога, при необхідності, на дрібні шматочки. Очищаємо овочі, нарізаємо смужками однакового розміру і натираємо очищений корінь імбиру.
  2. На сковороді розігріти 3/4 ст.л. олії. Додайте тертий імбир, моркву, цибулю і очищені панцири креветок. Смажте деякий час, помішуючи. Полийте все соєвим соусом, перемішайте і викладіть в каструлю. Залити холодною водою і варити 35 хвилин. Процідіть бульйон через сито, щоб залишився тільки прозорий бульйон.
  3. Перець, гриби, листя пак-чой кинути в сковороду і обсмажити з морепродуктами 3-4 хвилини. Додайте рисовий оцет і чайну ложку цукру. Покладіть вміст каструлі в каструлю з гарячим бульйоном і варіть ще 10 хвилин.
  4. В кінці приготування заправте суп соусом шрірача (обережно, гострий) і соком лайма. Намагайтеся, щоб суп не був занадто кислим. Зніміть каструлю з вогню. Розлийте суп у глибокі миски, щоб у них було все корисне, і посипте крупно нарізаною зеленою цибулею.
Поділіться цим постом