Робіть 4 порції:
- 300 г тигрових креветок
- 100 г восьминога
- 100 г кальмарів
- 200 г червоного перцю
- кілька листів пак чой
- 200 г моркви
- 1 зелена цибуля
- 4 гриби шітаке
- 20 г кореня імбиру
- 2 чайні ложки гострого соусу шрірача чилі
- 60 мл рисового оцту
- 40 мл соєвого соусу
- 30 мл соку лайма
- сіль
- цукор
- масло для смаження
ЧАС: 60 ХВИЛИН
Спосіб приготування:
- Морепродукти промити в холодній проточній воді, кальмарів нарізати кільцями, креветки почистити від панцира (не викидати), а восьминога, при необхідності, на дрібні шматочки. Очищаємо овочі, нарізаємо смужками однакового розміру і натираємо очищений корінь імбиру.
- На сковороді розігріти 3/4 ст.л. олії. Додайте тертий імбир, моркву, цибулю і очищені панцири креветок. Смажте деякий час, помішуючи. Полийте все соєвим соусом, перемішайте і викладіть в каструлю. Залити холодною водою і варити 35 хвилин. Процідіть бульйон через сито, щоб залишився тільки прозорий бульйон.
- Перець, гриби, листя пак-чой кинути в сковороду і обсмажити з морепродуктами 3-4 хвилини. Додайте рисовий оцет і чайну ложку цукру. Покладіть вміст каструлі в каструлю з гарячим бульйоном і варіть ще 10 хвилин.
- В кінці приготування заправте суп соусом шрірача (обережно, гострий) і соком лайма. Намагайтеся, щоб суп не був занадто кислим. Зніміть каструлю з вогню. Розлийте суп у глибокі миски, щоб у них було все корисне, і посипте крупно нарізаною зеленою цибулею.