Веганський морквяний пиріг - який він на смак?

Веганський морквяний пиріг — це один із рецептів, які потребують порівняно невеликих змін до стандартного рецепту, щоб стати повністю овочевою стравою. Тому великою перевагою веганського морквяного торта є його смак – надзвичайно схожий на оригінал. Насправді можна з упевненістю сказати, що він майже близнюк. Це робить веганський морквяний пиріг хорошим вибором, коли справа доходить до зустрічі з людьми, які дотримуються різних дієт. Він сподобається не тільки веганам, а й кожному шанувальнику морквяного торта, незалежно від того, чи хоче він їсти продукти тваринного походження.

Якщо ви хочете знати, як приготувати веганський морквяний пиріг – читайте далі.

Веганський морквяний пиріг - модифікації

Оригінальний рецепт морквяного торта здебільшого заснований на інгредієнтах рослинного походження. Для його приготування вам знадобляться: морква, рослинна олія (наприклад, соняшникова), цукор, борошно, горіхи (найкраще підійдуть волоські), кориця, розпушувач і сода. Винятком є лише яйця, які, на щастя, легко можна замінити в тісті меленим насінням льону, змішаним з водою. 

Рецепт замінника овочевого яйця

Інгредієнти:

  • 1 столова ложка меленого насіння льону
  • 3 столові ложки теплої води

Спосіб приготування:

Мелене насіння льону ретельно перемішайте і відставте на кілька хвилин. За цей час насіння перетвориться на липку кашку, чимось нагадує яєчний білок. 

Готову масу додати в тісто. Пам'ятайте, що наведені пропорції інгредієнтів еквівалентні одному яйцю. Якщо оригінальний рецепт рекомендує використовувати більше яєць, пропорційно збільште кількість насіння льону та води.

Веганський морквяний торт також не повинен містити вершковий сир або маскарпоне. Однак це не той елемент, без якого торт не вийде. Ви можете легко не використовувати його або замінити вершками на основі тофу, кокосовими вершками або веганським сиром (наприклад, кешью). Для веганського морквяного торта також чудово підійде крем з арахісовим маслом (його потрібно охолодити і добре перемішати, щоб не стікав з коржа).

Веганський морквяний пиріг - рецепт торта

Рецепт веганського морквяного торта — це той, який завжди повинен бути під рукою. Його приготування займає не більше 10 хвилин. Завдяки моркви та олії тісто виходить вологим і довго залишається свіжим. При правильному зберіганні воно буде смачним навіть через кілька днів після випічки. Читайте і зберігайте на потім - обов'язково стане в нагоді.

Інгредієнти:

  • 6 невеликих морквин, очищених
  • 250 мл нейтрального на смак рослинного масла, наприклад, соняшникової
  • 300 г пшеничного борошна (можна використовувати інше борошно)
  • 4 столові ложки меленого насіння льону + 12 столових ложок теплої води
  • 250 г цукру
  • 1 чайна ложка меленої кориці
  • 2 ложки розпушувача
  • 1 чайна ложка соди
  • Щіпка солі
  • 1 чайна ложка ванільного екстракту
  • 150 г волоських горіхів

Спосіб приготування:

Розігрійте духовку до 180 градусів.

Змішайте мелене насіння льону з водою і дайте йому відпочити принаймні кілька хвилин.

Моркву натріть на тертці з крупними отворами. 

У великій мисці змішайте олію, цукор, ванільну есенцію, насіння льону та воду.

В окремій мисці змішайте всі сухі інгредієнти: борошно, корицю, сіль, розпушувач і соду.

До маси з олії, цукру і льону додайте терту моркву і перемішайте. Потім просійте сухі інгредієнти порціями і щоразу ретельно перемішуйте.

Готове тісто викласти на деко, застелене папером для випічки.

Поставте в духовку і запікайте 50-60 хвилин.

Веганський морквяний торт - рецепт крему

Незважаючи на те, що крем не є обов’язковим елементом веганського морквяного торта, іноді варто зупинити свій вибір на такому різновиді. Ось дві пропозиції, які ви можете перевірити.

Кокосовий крем для морквяного торта

Інгредієнти:

  • 300 мл кокосових вершків
  • 20 г цукрової пудри

Спосіб приготування:

Охолодіть банку кокосового молока на ніч.

Наступного дня відкрийте банку та за допомогою ложки видаліть густі вершки, які зібралися зверху. Воду, що залишилася, можна використати для іншого рецепту або просто випити.

Викладіть вершки в миску і з’єднайте їх з цукром і кокосовою стружкою (якщо використовуєте). 

Готовим кремом змастіть остиглий корж. Ви можете покласти його зверху або між двома розрізаними верхівками торта.

Крем з тофу для морквяного торта

Інгредієнти:

1 кубик тофу

3 столові ложки арахісового масла

0,5 дуже стиглого банана

1,5 столові ложки цукрової пудри

1 столова ложка лимонного соку

Спосіб приготування:

Помістіть усі інгредієнти для крему в чашу блендера і збийте в однорідний крем. 

Готовим кремом змастіть остиглий корж. Найкраще смакуватиме, якщо помістити його між двома верхівками. 

Поділіться цим постом