Вибір правильного майонезу на стіл став питанням смерті і життя. Звичайно, ми любимо жартувати з цього приводу, але треба визнати, що в цьому соусі є щось особливе. Чи можете уявити овочевий салат чи традиційний делікатес, без майонезу? Точно. Особливо під Різдво та Великдень ця тема повертається, хоча ми любимо їсти майонез цілий рік. Ділимося своїм рецептом майонезу.

За 10 хвилин ми приготуємо домашній, шовковистий і просто смачний майонез. Все, що вам знадобиться, це яєчні жовтки, трохи гірчиці, часник і хороше рослинне масло. Треба все стерти і все! Що вам знадобиться?

Домашній майонез - рецепт

Інгредієнти:

  • 2 жовтки
  • трохи винного (естрагонового) оцту
  • 2 склянки олії
  • білий перець
  • сіль

Приготування:

  1. Додайте оцет, сіль і білий перець у миску з двома жовтками.
  2. Потім потрібно ретельно перемішати інгредієнти вінчиком.
  3. Наступним кроком буде додавання олії в яєчну емульсію. Робити це потрібно поступово невеликою цівкою, а потім все більше і більше.
  4. Якщо виявиться, що ми додали забагато олії, є два способи впоратися з цим. Допоможе або гаряча вода (швидко змішана з масою), або один додатковий, попередньо збитий жовток. І вуаля!
Поділіться цим постом