Інгредієнти на 4 порції
- 400 г філе форелі
- 2 червоні цибулини
- 100 мл оливкової олії першого віджиму
- 200 мл олії
- 1 чіабатта
- 150 г майонезу
- 4 помідори черрі
- 20 г каперсів
- 4 перепелиних яйця
- 1 петрушка
- сіль, білий перець
- 2 столові ложки діжонської гірчиці
- паростки люцерни/за бажанням
- 4 ріпчасті цибулі
Як готувати тартар з форелі
- М'ясо риби - обов'язково свіже, не морожене - промити в холодній проточній воді і ретельно обсушити паперовим рушником. Гострим ножем - краще з вузьким лезом - відокремте м'ясо від шкіри і наріжте його дуже маленькими кубиками. Те ж саме зробити з очищеною червоною цибулею і змішати з рибою.
- Промиту і обсушену петрушку, ріпчасту цибулю і каперси дрібно наріжте. З’єднуємо все з нарізаною фореллю і червоною цибулею. Додайте діжонську гірчицю та майонез, перемішайте та приправте сіллю та білим перцем. Поставте миску з масою в холодильник, тому що на момент подачі страва повинна охолонути.
- Заморожений в морозильній камері рулет чіабатта (так буде легше нарізати) наріжте дуже тонкими сухариками. У сковороді розігрійте олію, додайте нарізану чіабатту і обсмажуйте близько хвилини. Обсмажену чіабату викласти шумівкою на паперовий рушник, щоб позбутися від зайвого жиру. Додайте яйця в киплячу воду і варіть близько 2 хвилин.
- Охолоджену масу перекласти в те, що надасть їй форму на тарілці, наприклад, в чашку. Викласти ложкою на тарілку і прикрасити чіпсами чіабатти, помідорами, розрізаними навпіл, і перепелиними яйцями. Можна додати паростки люцерни. Збризніть оливковою олією та кількома краплями лимона.