Інгредієнти на 4 порції

  • 400 г філе форелі
  • 2 червоні цибулини
  • 100 мл оливкової олії першого віджиму
  • 200 мл олії
  • 1 чіабатта
  • 150 г майонезу
  • 4 помідори черрі
  • 20 г каперсів
  • 4 перепелиних яйця
  • 1 петрушка
  • сіль, білий перець
  • 2 столові ложки діжонської гірчиці
  • паростки люцерни/за бажанням
  • 4 ріпчасті цибулі

Як готувати тартар з форелі

  1. М'ясо риби - обов'язково свіже, не морожене - промити в холодній проточній воді і ретельно обсушити паперовим рушником. Гострим ножем - краще з вузьким лезом - відокремте м'ясо від шкіри і наріжте його дуже маленькими кубиками. Те ж саме зробити з очищеною червоною цибулею і змішати з рибою.
  2. Промиту і обсушену петрушку, ріпчасту цибулю і каперси дрібно наріжте. З’єднуємо все з нарізаною фореллю і червоною цибулею. Додайте діжонську гірчицю та майонез, перемішайте та приправте сіллю та білим перцем. Поставте миску з масою в холодильник, тому що на момент подачі страва повинна охолонути.
  3. Заморожений в морозильній камері рулет чіабатта (так буде легше нарізати) наріжте дуже тонкими сухариками. У сковороді розігрійте олію, додайте нарізану чіабатту і обсмажуйте близько хвилини. Обсмажену чіабату викласти шумівкою на паперовий рушник, щоб позбутися від зайвого жиру. Додайте яйця в киплячу воду і варіть близько 2 хвилин.
  4. Охолоджену масу перекласти в те, що надасть їй форму на тарілці, наприклад, в чашку. Викласти ложкою на тарілку і прикрасити чіпсами чіабатти, помідорами, розрізаними навпіл, і перепелиними яйцями. Можна додати паростки люцерни. Збризніть оливковою олією та кількома краплями лимона.
Поділіться цим постом