Спробуйте сьогодні зробити пончики з дірками і не звертайте уваги на дірки на поясі! Американські пончики чудово смакують, покриті шоколадом, а з різнокольоровими посипками вони виглядають як модний аксесуар прямо з Тижня моди. У четвер, за легендою, вони не впливають на фігуру, тому їжте їх скільки завгодно (пам’ятайте – тільки у четвер!). Однак, якщо ви відчуваєте провину після їх вживання, рекомендуємо годинну пробіжку.
Інгредієнти:
- 1,5 склянки теплого молока 3,2%
- 14г сухих дріжджів - 2 упаковки
- 70 г цукру
- ½ чайної ложки ванільного екстракту
- 4,5 склянки пшеничного борошна (близько 600 г)
- 100 г м'якого вершкового масла
- 2 чайні ложки спирту / рому
- 1 яйце
- 3 жовтки
- дрібка солі
глазур:
- Трохи молока і трохи темного шоколаду
- 50 г вершкового масла
Борошно просіяти в миску, змішати з сухими дріжджами, цукром і дрібкою солі. Додайте м’яке вершкове масло і розімніть його пальцями. Повільно влийте в миску тепле молоко, спирт, жовтки і яйце. Потім замісити тісто (вручну або спеціальним наконечником міксера), щоб воно стало гладким і еластичним. При необхідності додайте трохи борошна або теплого молока. Коли тісто буде готове, накрийте його тканиною і залиште підійматися в теплому місці приблизно на 1,5 години (поки воно не збільшиться в об’ємі вдвічі).
Після закінчення цього часу розкатати тісто на присипаній борошном стільниці до товщини 1 см. Склянкою вирізати з тіста кружечки і в них, склянкою, центр. Накрийте перфоровані диски тканиною і відставте на півгодини. Обсмажте на розігрітій олії з двох сторін. Готові пончики викласти на паперові рушники.
Приготуйте глазур, розтопивши плитки шоколаду та вершкове масло в каструлі.
Накрийте пончики і прикрасьте різнокольоровими посипками. Смачного!